Ministère de la culture Inrap

Nitriansky, Nitra, Nitra, Zobor, Nitrianske Hrnčiarovce

Potulky zaniknutou krajinou Zoborských vrchov

FreeSunday 16 June

Zoborský kláštor (Špecializovaná nemocnica sv. Svorada), hradisko na Zobore, hrádok a mohylník v Nitrianskych Hrnčiarovciach

add

Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Turistickým informačným centrom Nitra a OZ Hradisko Zobor pripravili komentovanú prechádzku s archeológom po Zoborských vrchoch.

Zoborské vrchy sú juhozápadným výbežkom pohoria Tribeč. Tiahnu sa od Kostola sv. Michala v Dražovciach po údolie potoka Hunták v Žiranoch. Zoborské vrchy sú výnimočné výskytom mnohých vzácnych a suchomilných rastlín a živočíchov, ale aj geologických a geomorfologických zvláštností, archeologickými pamiatkami a v neposlednom rade krásnymi výhľadmi a krajinnými scenériami.

Guided tour

Guided tour

Potulky zaniknutou krajinou Zoborských vrchov

Východiskovým bodom bude Zoborský kláštor (Špecializovaná nemocnica sv. Svorada), odkiaľ bude nasledovať komentovaná prechádzka na hradisko z neskorej doby bronzovej na Zobore a na hrádok a mohylník v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Počas prechádzky sa dozviete najnovšie informácie o archeologických pamiatkach, diaľkovom prieskume zeme a o zaniknutej krajine Zoborských vrchov.

Sprevádzať Vás bude archeológ Peter Bisták.

Podujatie pripravil Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Turistickým informačným centrom Nitra a OZ Hradisko Zobor.

Free

Sunday 16 June de 10:00 à 15:00

General public

Press contact:

Erika Makarová

erika.makarova@pamiatky.gov.sk

+421 2 20 464 339

  • Zoborské vrchy
  • Zoborské vrchy
  • potulky
  • potulky

Access map

18.108733 48.346367
-->