Ministère de la culture Inrap

Journées Européennes de l’Archéologie - Archaeologiedagen

Archaeologiedagen


Wat beleef je tijdens de Archeologiedagen?

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze onthullen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit, ...?
Tijdens de Archeologiedagen kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten. 

3 redenen waarom je dit niet mag missen

 

  • Maak kennis met het verleden van jouw stad of dorp. Ontdek hoe onze voorouders leefden door wat er onder je voeten te vinden is.
  • Droomde jij er als kind ook niet van om archeoloog te zijn? De Archeologiedagen zijn het perfecte excuus om voor een dag in de huid van een archeoloog te kruipen.
  • Zie met eigen ogen waarom er tijd en geld gaat naar archeologie in Vlaanderen. De Archeologiedagen zijn de ideale gelegenheid om in gesprek te gaan met archeologen.

 

Wie organiseert de Archeologiedagen?

(Lokale) organisatoren stellen elk jaar opnieuw een programma samen. Of ze nu van dichtbij of veraf betrokken zijn bij archeologie, ze delen maar al te graag hun passie met het publiek. Het Forum Vlaamse Archeologie (FVA) en de Vlaamse Provincies en de Vereniging van Vlaamse Provincies zijn de initiatiefnemers die zorgen voor de promotionele en inhoudelijke ondersteuning.


Waarom zijn er Archeologiedagen?

Door de organisatie van de Archeologiedagen krijgt de Vlaamse archeologie een boost! Onze bodem zit immers vol met verhalen die verteld willen worden. Archeologie helpt om deze verhalen soms letterlijk aan de oppervlakte te brengen. Door dit te tonen aan jullie, het brede publiek, vergroten we het draagvlak van deze boeiende wetenschap. De Archeologiedagen zijn naast bijvoorbeeld Erfgoeddag en Open Monumentendag een jaarlijkse vaste waarde op de erfgoedkalender.

 


Archaeologiedagen

-->